Tuesday, February 2, 2010

Pencinta Wanita

Speaking in codes? Yes, I have for obvious reasons only known to some. In my terms of reference, I'd categorize what happened last weekend as consequences of extreme occupational hazard. And the need to go defuse the overwhelming "jiwa kacau" feeling was so meluap-meluap. The obvious remedy was none other than RT - an all girls RT that is :)

Long trail of comments were posted in FB when I uploaded some pictures from the trip. And I suppose by now many would have known who the partners in crime were. In short the trip was one of the best I've even done. Best gilerrrr....suspence gilerrrr...and gelak sakan!! I shall leave it to Naz to do the rest of the story telling. I know she's going to write one helluva piece, no details untouched, described with thousands of memorable visual images, capturing our precious moments during the trip. Also check out what say Desert Rose, Edelweiss and my sister TM (get the message girls...cepat update!!).

I also wish to commend our ever so patient and loving husbands and children, who understood the desperate need of their loving wives and ever so devoted Moms who are undeniably their ardent supporters to go do an all girls RT.

If there's a song that they are singing, it must be this one by Irwanshah as they bid good bye to us that day :)

Pencinta Wanita by Irwansyah

Aku memang pencinta wanita
Namun ku bukan buaya
Yang setia pada seribu gadis
Ku hanya mencintai dia

Aku memang pencinta wanita
Yang lembut seperti dia
Ini saat ku akhiri semua
Pencarian dalam hidup
Cintaku ternyata aku mau hanya dia

The pictures shall do the story telling. Lastly, agak nya lah, kalau ader usul nak come up with Kelab Shoppers TEGAR, rasa-rasa nya got takers ka??

Jakarta...oh Jakarta...why are you just 2 hours away by flight from KL?

Macet (traffic jam) everywhere

This trip me no take bajaj....got Mas Supir and Mas Assistant Supir yang comel

Tanah Abang....there are more than eight floors to go do your hunting!!

Ishhh....ishhhh siapa lah yang empunya kain tu?? Japanese cotton tu iyer puan-puan :)

See told you...macam-macam adaaaaa....more than eight floors kan...this floor carried work suits!

Suasana masa Tanah Abang about to close. They close early. By 4.00pm the traders are so eager to wrap up for the day (and kira duit kat belakang kot!). Now you see them opened, next you see them all closed!! So macamana we all tak juling mata?? Beli barang kat kedai depan, but eyes and hands pegang barang kat kedai sebelah. Multi-tasking BIG time!!!

Dan hasil dari kejayaan multi-tasking tu adalah seperti yang tertera di atas dan sebab itu juga lah entry ini ditujukan khas pada Encik Somi-Somi yang terchenta!! We had a greatttttttt time, all smiles during our return. And to Naz, Desert Rose, Edelweiss and TM, jangan serik yea...shall we do it again??? Errr...anda yang lain mau turut serta???

38 comments:

Melbourne said...

Hi Kay, shopping best giler kan?? Even my doctor said that it is good for me.. I become alive! bila shopping.. kahkahkah!

mamasita said...

Wahduh2! Kay..you all kayakan ekonomi Jakarta eh?? hehe..takper..kasi chan kat Naz beli satu container bok balik ke Norway..one for MIL,SIL etc etc.

Semua dah overhaul from top to toe??

edelweiss said...

hehehhe...

walaupun i tengah sibuk dengan presentation slides nih tapi tak tahannnnn jiwaku ...nak jugak jengok blog u hahahahaha....

yup it was fun kan...dari kisah free show sampai kisah wanita bertopi hitam...kekkeke

so, next trip ??? h

kay_leeda said...

Dear Melbourne,

No words to describe the satisfaction!! And beyond words to describe the agony of the pocket too :)

Shop to live or live to shop?? That's the question kan :)

kay_leeda said...

Dear Mamasita,

Yes kami went to help SBY increase his GDP!! Naz bukan beli satu container, lebih dari tu infact. Tak caya, wait for her posting :) Nasib baik dia tak pi beli topi hitam itewww..kah..kah.

I bet by now many are going to be so curious of "topi hitam" ni. What is "topi hitam"?? Wait...we see who will spill the pearl :D

kay_leeda said...

Dear Edelweiss,

Been there done that, what you are going thru now. That's why blogging became my therapy (selain dari RT lah kan).

Cerita free show tu memang classic ; ala-ala suci dalam gebu gittewww...LOL!! Kisah si topi hitam, wehhh cepat cerita. So siapa sat next to the two muka heaven guys? I thank them for their prayers and we got home safe and sound...aminnnn. Nak harap topi hitam?? Hampeh....

Naz said...

Dear dear dear Kay,
Thanks for a lovely weekend. I think I almost choked you with my long hug in SoeHatt the other day...haha!
but Honey, I hug the way I felt. I am so happy I took the trip and I am so extra happy that I got to know all of you much better.
Hari ni I dengar sayu sayu mendayu dayu bunyinya....rupa rupanya pocket I yang menangis kekosongan ;D

kay_leeda said...

Naz Dearest,

Uhukkkk...sedey tau, bila naik plane asing-asing :( It was such a beautiful time we had and going back to the routine on Monday wasn't easy. I couldn't have asked for anything more than spending the time with all of you. Takut gak kot lah orang Norway tak leh nak faham kekalutan org Shah Alam nih *wink* Many times I checked with TM, to see if I missed any signs of discomfort from you. Alhamdullilah...kita semua sama kepala :)

Err...my pocket dari day one pun dah menagis dah...what to do?? Now duk diam-diam saja lorrr

Kitchen Guardian said...

kay..now i menyesal tak ikut...next trip bila!!

Cat-in-Sydney said...

Aunty Kay,
Tak, kucing tak jealous. Menyampah je...purrr....meow!

Desert Rose said...

Kak Kay,

And the winner is....drum roll..kah kah kah. U update dulu ek.

Browsing tru my camera , I was like OMG, ni je gambar aku ambik??? Kah kah

The truth..this the BEST RT TRIP eva.. ...

Tgk kak Yani dah jeles dah

p/s orng kat airport tu mesti la pelik tgk pompuan2 ni memula gelak mcm langsuyar pastu after the adengan peluk2 ngan Kak Naz, nangiss la plak dah. Seriously jiwa kacau

Naz said...

Kay, Yatt, Eja and Mynn,
I have a small surprise for you girls soon. Insyaallah next time we meet in KL, I hand it over. Hehe!
*tra la la la la---*
:D

Untuk Meow meow and Yani, tolong jangan nyampah kat we all OK
*evil laugh*

kay_leeda said...

Dear KG,

No need to menyesal, next time we go okay. Tak muat KIA pregio we rent tour bus okay. The more the merrier :) Cuma pengeras nyer you kena bawak yr cuppies yg sedap tu *wink*

Next destination??? Bila?? Achooo...belum dapat di pastikan lagiiii yooo...*hint*hint* Kita hanya merancang, yang Maha Kuasa bakal menentukan.

kay_leeda said...

Dear Cat-in-Sydney,

Laaa...pe lah menyampah lak..heh..heh. Relax lah babe, next time you meh ikut us. Bet you'll steal the show, the only purring one around :D

Cik Angie...kalu we all buat next destination ke Sydney, camne?? Ni kira budget 2012 lah...coz 2010 and 2011...macam nak penuh je dah!!

kay_leeda said...

Dear DR,

Tu lah kat airport tu ada scene airmata jap kan. But ahhh...suka hati kita lah kan, nak banjir ke, nak gersang ke :D

Yess....the trip was BESTest ever :D Haa...ni nak tunggu uollss update. Hai lepas ni, puak-puak SA sure vocab terkini they all adalah "JELES" :) Oleh itu supaya they all tak JELES, apa kata kita extend the invite to do aktiviti TEGAR dan SIRIUS kita nih kat they all..heh..heh.

Demam dah kebah?

kay_leeda said...

Dear Naz,

Yes...MUST meet again before you go back. Macam tak mau 24/2 tu datang so fast..uhuk..uhuk..

Give us a buzz...we help you habis kan the left overs in yr kantung emergency kat KayEll lak... :D :D

Cat-in-Sydney said...

Aunty Kay,
2012? Bolehlah you all main kutu dari sekarang. Jangan lupa ajak orang London tu sekali. Dia pun nak main kutu. Tapi kan, 2012 kan you all kena duduk diam2 dalam Malaysia sebab....jeng jeng jeng..."Marilah mari, pergi mengundi...." purrr....meow!

Tommy Yewfigure said...

OMG, u ladies actually shopping by the container load; crazy or what :)

I suppose this is FIFA World Cup year so I suppose all the lo-kongs will get together & go away for a WHOLE MONTH some where not to be disturb, hehehe then u know.

Don't say I didn't warn u abt this pay-back time...muahahaha!

Cheers,
Tommy

tireless mom said...

Naz...

I tak nampak pun you beli hadiah tu di Tangkuban Prahu, or TA or ITC? heheeee. Hope not the 8 for 100,000 Rupiah tu! Yes, selain daripada fb post yg hits nya telah menjangkau 90 break record, sini pun sama hit!

Cik Puan Kamil said...

Jelous ! jelous tajap gaban walaupun sendiri baru pergi ! Dont forget me next time !!!

MrsNordin said...

Jealous! Jealous!

kay_leeda said...

Dear Cat-in-Sydney,

Ohh..if orang London knows about this, dia mintak share kutu 3 kot :)

2012...mari lah mari pi mengundi?? Err heard from reliable sources, kita kena sing that song earlier. Hence, 2012 WE can go visit you. We wanna go join you & Brad picnicking on the Sydney Harbour Bridge, buleh? heh..heh...

kay_leeda said...

Dear, dear Tommy,

You see we got skills...given only the weekend and we ended up packing almost half the town. That's why our lo-kongs lurrrrvvveeee us so much; pencinta wanita you knowwww :D

FIFA ka this year?? Ayoohhh...like that ahh...must ask for more money from now, considering they will be glued in front of the telle the whole entire month. Now, who is more cleaver at being an opportunist?? No need pay back lah...just pay us :D :D

kay_leeda said...

TM,

Dun jeles ah...my FB so fofular (90 comments and still coming...fuhhh rasa macam raja sms pulak!!), just becoz of that laden full trunk pics. Perhaps I should send that pic to the Star. See if can menang rewards for it or not :D Money can labur shopping lagi...

kay_leeda said...

Dear Cik Puan Kamil,

Achooo...adikk maniss yeles juga ka?? Tapa tapa...yinni trip timpat sama juga kita suda pigi. Nanti lagi satu trip kalu...kita pigi timpat yittu ada orang goyang-goyang tarik yittu sari lah. Apa nama yittu timpat lah...got *wood...wood* sumthin' :D :D

(sila lah baca commnent ini dengan tajwid yang betul!!)

kay_leeda said...

Dear MrsN,

No need jeles lah. Jomssss..... the more the gempaq-ker!!

Cat-in-Sydney said...

Amboi amboi! Meriah di sini sana... Cepat kumpul duit untuk Viva Sydney 2012. My Mama nak kena buat extension rumah ni, tak cukup bilik! purrr....meow!

edelweiss said...

sedih kan bila kak naz dah nak depart tuh...huk huk...walaupun kenai dia sat saja tapi ... best. kak yatt & kak kay pun mcm tuh...hahahhaha.

kak naz let us know when u r in town ya...!!!

edelweiss said...

TAG LINE "HANYA PEMINAT SERIUS SAHAJA"

wink wink

Salt N Turmeric said...

Kay,

4 mak daras, 2 day weekend and loads of luggages! I like! lol. Makes me wanna go to Jakarta even more!

bella said...

wohoo....satu je soalan, ada kena excess baggage ke tak...hehehe...Jakarta is sooo heaven la...jeles sungguh...and i like when you said"kenapalah JKT cuma 2 jam dari KL" lol...suara hati semua wanita I think...hehehe...

kay_leeda said...

Dear Cat-in-Sydney,

Ohh yr Mama wants to extend the house just to have us?? So sweet of Mama *wink*. Wehh..no worries us cik kiahs no need sleep at canggih-canggih place one lah. Most of the time we would be roaming the streets, and mall hopping, sedia kan driver je boleh?? LOL

kay_leeda said...

Dear Edelweiss,

Yezzaaa girls..WE rock!! Satu percutian penuh memori indah yang akan terpahat di hati semua for the longest ever. Uihhh...macam script yg DR nak bagi kat abg Rosyam dia pulak kan!!!

Macam tak nak bagi je Naz tu naik kapal terbang dia hari tu kan!

YES...hanya PEMINAT SIRIUS sahaja yg faham the excitement buat keje-keje gini :)

kay_leeda said...

Dear S&T,

Add one more, it was FIVE mak daras!!! We rocked the city with our millions (err rupiah that was).

Hey...anytime you are here, give us a buzz. Who knows we may just do a repeat of the Jakarta stunt :)

kay_leeda said...

Dear Bella,

Ohhh tidak kah adik ku tau yg kakak-kakak mu ini sudah mandrem si AbgT supaya weighing scale kat SoeHatt tu tidak dapat meng-detect ke-excess-san baggage kami!!!

Surprisingly we didn't burst the 15kg limit. Lagi ada lebey wooo...terrer ngak kakak-kakak mu ini semua??

Lyana Mauseth said...

pening!! pening!! sana sini jakarta...next trip kalau i ikut, i will give money and u all tolong belikan kat i..i nak temankan bapak supir haha

kay_leeda said...

Cik Lyana dear,

No need to pening lah. Ikut je we all. We all ni skit je lagi buleh graduate Jakarta tour guide crash course. For you we can adjust itinerary one. Tak dak hal woo... Buleh aja bwk u naik water slides kat Anchol tu..heh..heh :)

busymum100 said...

Laaa.... I baru baca, tertinggal ketapi.

Best nyer gi shopping...

Takut lah i nk ikut, takut tak cukup uang!