Wednesday, August 12, 2009

Aksi di Ho Chi Minh City

Teaser pictures of my retail therapy in HCMC . Shopping stories will come later.

This was my stint when buying silk at one of the shops in Binh Tay Market in District 5. One would be able to find here, stalls after stalls stocked with an array of import fabric from all over the world as well as natural silk from the northern and central part of the country.







After the second day, I was pretty much able to interpret the Vietnamese language...heh..heh :D

20 comments:

Kak Ezza@makcik Blogger said...

adeiiii....

napo lah tak sebut nak ke sano....

buleh gak ngirim duit...boli kain ni aaaar

hazlin0608 said...

salam Kay,

welcome home. Wah, borong sakan ek.

Syoknya....

ms hart said...

Wa-aa-aaa...bestnyaaaa.... (sambil hentak2 kaki... boleh kaa?!;-)

Desert Rose said...

Kak Ezza,

Apa plak kirim duit, patutnya berbunyi gini ,

'Nape tak cakap, boleh kirim kite orang skali" hi hi.

Patutla nampak kapal terbang senget lalu hari tu brg akak la tu ye.

Citer tau, kalau best bawak i plak nanti

edelweiss said...

Kak Kay...

Amboiii sakannnn Makcik Seksyen 8 nihhhh sopping yerrrr.

next round bawak i & DR plakkkk

Laracroft74 said...

habis dah kain2 kat HCMC akak kita ni borong... aritu balik sure plane senget sebelah kot...

Naz said...

Kay,
You baca tak CNN online hari ni...ada aunty kat HCMC lodge report kena abuse dengan pelancung Malaysia? hehe!

kay_leeda said...

Kak Ezza,

Saya tak de bagi tau akak ker yang saya ke HCMC? Sorry lah kak, so busy, terlupa saya.

Kain-kain kat sana...adoiii jangan cakap lah. Boleh pengsan kita dibuat nye :D

kay_leeda said...

Salam Hazlin,

I'm back for a while already. Borong?? Heh..heh...tak de lah. Just a little carried away I'd say :D
Adoi...terlebih sudah!!!

kay_leeda said...

Ms Hart,

No need to hentak kaki lah. Next time you wanna go, senang dah coz I can give you the full itinerary untuk 4 hari 3 malam BERSHOPPING yah :)

tireless mom said...

Laaaarrr

Baru ingat itu aunty sudah pandai cakap Melayu bcos so many Melayu like you hog her kedai. Mine punya jangan lupa!

kay_leeda said...

Dear DR,

Joms kita buat rombongan Cik Kiah Bloggers!!! Pasti gempaq sakan, kalah gempaq celebrity.

Saranan kepada sesiapa yg mempunyai anak gurls, go lah to HCMC. Pasti...errrr camne nak kata eh...TERJEBAK :D

kay_leeda said...

Edelweiss,

Bila nak gi??? I boleh je jadik tour guide ha ha. Tarak manyak mahal lorr sana HCMC pegi. Duit dia juta-juta Dong je :D

kay_leeda said...

Dear Lara,

Jangan tak tau...akak u ni memang lomah bila jumpa kain. Adoi...I had to really refrain myself from buying them. Tau-tau je lah AA kan. Mana nya En TonyF kita nak bagi bawak luggage banyak-banyak.

If you are just as crazy over kain as I am, LET ME KNOW. Kita pi pulak!!! I'm sure nak dapat visa dr MrF & MrZ no probs punyer lah :D

kay_leeda said...

Dear Naz,

Ohhh...kesian nyer aunty tu. Ade tak the harasser tu muka bulat-bulat, kinda plum like me?? Ha..ha....

Kalu pun I ader harass anyone, that was when bargaining for a better price. Ha...ni memang required skill "hati kering". No matter what they say or plead, maintain a straight face and stick to the price you want the barang for. No easy woooo....

kay_leeda said...

TM,

Adaaaa...barang you ada!!! Nanti lah when you come over or I get to go over, I bawak. Go lah Vietnam.
Mamat-mamat Petr*n*s rule the place daaaa :D

wanshana said...

Oooooooh...I so love Banh Tay Market! Boleh juling biji mata :)

Right here waiting for your RT tales ;)

kay_leeda said...

Shana,

ALL the markets in HCMC could make one's eyes juling. Teruk betul...semua benda nak di grab kan :D

Have to wait a bit for the RT tales. Kinda having a writer's block now. Yikes, this is so not good. Sepatut nya dah RT, things inprove kan?? Ummpppp.....

mamasita said...

Kay..I lupa again..why pilih HCMC for your quick holiday?

And are the stuff there really cheap macam orang cerita?

Atiesya Baby said...

Hi, nk tanyer...Binh Tay Market in District 5 tu jauh ker ngan district1 . ben thant market? pastu, baju utk bdk2 / baby girl byk ker jual? nk cari kat mana yer? thanx..