Friday, March 20, 2009

Jom Sembang-Sembang


I guess by now most of the Makcik Bloggers would have read MrsN's posting on the 2nd meet. Mahal tu invitation dari Puan President :). Dan as the tuan rumah, this is another invite from yours truly.

Date: 28th March 2009 (Saturday)

Time: 3-5 pm

Venue: Kay's House in Shah Alam

Theme: POT LUCK

Food?? Well, I leave it to you guys to fill up the table. But I am so, so hoping (harapan setinggi Gunung Ledang, Ms Hart a.k.a. Gusti Raden Ayu..) that Ms Hart would come with her signature dish Ayam Bali, so that my briyani ada partner nya :)

Besarlah juga harapan dari tuan rumah jika fellow bloggers like Kak Puteri Kama, MA & Brood, Jabishah, MyHeartBleeds, Roti Kacang Merah, Laracroft, Naz (kata dah check flight kan..heh..heh), dear Kak Teh (ohh..bila kita nak berjumpa agak nyer..), Madam Tai Tai and Waterlily (manalah tau..kot-kot ader travel home plans in this week or two) dan juga kalau boleh special apprearance by Pak Malim kucing ray yang alim, yang selalu menghiburkan kita semua with his brilliant gurindam.

Revert a.s.a.p (coz...kalau ramai as MrsN kata, nak cari khemah..heh..heh )

Pls email me your contacts so that I can provide you the map to my place.
My email is kay_noor@yahoo.com or YM ID kay_noor

Hope to see everyone yes!!!

Kita sembang-sembang sampai tak mau pulang.... :))

40 comments:

Madam Tai Tai said...

Kay@Tuan Rumah,

Ada plan nak balik but not in March! Ala..I will be missing it this time. Tak bestnya!!!!!

wanshana said...

Thank you, Kay :)

Will confirm soon - nak kena reschedule a few things on that day, and nak mintak permission Penyimpan Mohor Besar dulu :)

I'll e-mail you, okay?

(REALLY hope to be there!!!)

Zay said...

Madam Kay..sebagai 'Pembaca Senyap' saya boleh join ker? Atau kena pass vetting dulu atau di perkenalkan oleh Makcik Bloggers?

zaitgha said...

Insyallah will be there with a silence reader(is it ok?)...shes the one who actually introduced me to most of you all he he....

my email is zaitgha@gmail.com

Kak Teh said...

hmmm terlepas lagi. Tak apa kita buat webcam!!! i will be there watching all of u!! how abt that? we will skype!

ray said...

Komen Pak Malim, kucing ray yg alim.

Kay, saya berasa amat terharu, kata Pak Malim sambil memegang ikan cencaru, kerana Kay sudi menjemput saya, kata Pak Malim sambil menyapu kaya. Saya tak sangka Kay sudi berkawan dengan saya, kucing tak malu, yg tangannya, berbulu. Anda sangat baik, kata Pak Malim sambil menuju ke Janda Baik.

Naz said...

Alaaaaa....ticket dah habis la...hehe!
Insyaallah, we'll meet one day, Kay.

kay_leeda said...

Der Tai Tai,

No worries...when you come back nanti we can have another one. Your homecoming can be another good reason to have a meet :)

kay_leeda said...

Dear Shana,

Yes, MESTI mintak permission Penyimpan Mohor Besar. Hope you can also reschedule yr busy Saturday programs and be together with us :)

kay_leeda said...

Dear Zay, pembaca senyap,

Salam perkenalan. Macam sama lak nama kita ye - Zay & Kay :)

Ohh..you are most welcome to join us. You probably know more about the happenings of the makcik bloggers than some of us yg tak sempat nak membaca postings kawan-kawan lain.

As the host of the event, pls accept my cordial invitation to the meet. Nanti kita berkenalan lagi bila jumpa yea :)

Pls send me a blank email so that I can email you the map to my place.

kay_leeda said...

Dear Zai,

Yes, yes...we will meet again. Cuppies you dah melayang kesana kesini at my relatives houiseholds dan kita hanya baru jumpa sekali eh.

Bolehhh...bawak ler silent reader tu...the more the merrier :)

kay_leeda said...

Dear Kak Teh,

Miss lagi?? Kak Teh nanti when you come back, we will have a special one just for you yah :)

Yesss...brilliant idea you have there. SKYPE we will. I'll email you my SKYPE details later ok, so that you can add my ID. Yeahhh...seronok nyer, dah excited ni!!!

kay_leeda said...

Pak Malim kucing ray yang alim,

Jangan lah rasa terharu, nanti kami semua makan tak lalu. Kami Makcik blogger menang dah rasa Pak Malim as one of us, kata Kay yang semalam pi cari present Nissa kat Toys r Us.

Datang yea Pak Malim. Kalu segan, bawak teman wanita Pak Malim, err...ader ke, tanya Kay tak pandai meneka.

Isshhh....jangan pi Janda Baik, mai Shah Alam kita makan-makan, sembang-sembang sampai petang :)

kay_leeda said...

Dear Naz,

Laa...cepat nyer ticket habis iyer :) Nanti I pi check if my private jet tu leh pi jemput you anak beranak tak..heh..heh.

Tak pe Naz, inshaAllah, panjang umur we will meet yea.

zaitgha said...

kay,

the Zay up there tu lah pembaca senyap yg i nak bawak he he....hope to see u soon...map ya??

Anonymous said...

Hi Kay,

A ah ler Kay..Zay nama glamour jer tu.Anyway thanks for the invitation.Lerr si Zaitgha tu dah pecah tembelang lak. InsyaAllah will try to be there..i.e if I don't chiken out..I nie pemalu banyak..hehe

Zay

Roti Kacang Merah said...

tapi............. alin tak mengaku yang alin ni dah 'makcik'.... hahahahaha acah aje, kakak!!!

sebetulnya, alin ni pemalew lah... dalam blog aje berani... tak tipu...

Kama said...

Insyaallah, nanti teman confirmkan. Lom tanya penyimpan mohor lagi.. selalunya takder masalah..

jabishah said...

Hi kak kay,

Perfect date & venue. Penyimpan mohor besar takde masa tu so, panjang sikit kaki. Of course need to mencemar duli first but bisa diatur... ;-)

No what shall I bring...? My email jabishah@yahoo.co.uk

kay_leeda said...

Zai & Zay,

Okay....tau ler dah ni. Yess...nanti kita meet at the makcik gathering yea :)

Zay...alahai, no need to malu-malu ler. It's just us :)

Zai..map akan meluncur je yr email :)

kay_leeda said...

Dear Alin a.k.a RKM,

Heh..heh..tak kisah ler mak cik or kak cik or dik cik, mai kita sembang & makan-makan.

Apa nak malu kan nyer??? Mai ler dtg tengok Nissa's felines and tolong bagi tips ker my girl ni so that her clinging on to the kitties leh di reduced kan skit :)

Datang eh...nanti I'll email you my address & map to my place.

kay_leeda said...

Dear Kak Puteri,

Yeahhh...dapat jumpa kak Puteri!! Do what must be done to get that VISA besar..heh..heh.

I'll email you address & map :)

kay_leeda said...

Dear Ja,

Good....glad to know that you'll be available. Tak kisah ler..nak pi cemar duli ker, yang penting must get restu first :)

My map will be flying yr way soon :)

Waterlily said...

Hi Kay..do send your map and address to my inbox, FB. (just in case penyimpan mohor setuju kitaorang balik KL awal from Kch..)

kay_leeda said...

Roger...Waterlily.

Really hope to meet up with you again. Friends yang lain pun I'm sure feel that way too.

Map akan ku layangkan yesss.... :)

busymum100 said...

Kay,

I am coming! Tak pe lah i tak pernah komen kat blog you, baca pun syekali syekala, but I kawan Madam President, boleh dtg jugak kan?

my email addr:
sabariahmz@gmail.com

Boleh jumpa Ja lagi? We've not met for years, i think!

Kalau Roti Kacang Merah dtg, I nk bawa my daughter, Nuni. Depa ni member baik kat cyberspace ni :-)

me,
www.mama.nuraina.com

Uncle Lee said...

WoW! Potluck and your ayam briyani?
Here's wish you and all a wonderful time.
Best regards, Lee.

kay_leeda said...

Dear Busymum100,

Wahh...ini sudah bagus!! So you managed to outsource yr "task"? Good, good!!!

Tak kisah lah, if you never posted any comments in my blog. Nanti kita kenal-kenal lagi :)

Yess...bring yr gurl too. RKMerah hasn't confirmed if she's coming. Perhaps you could get yr daughter to persuade her to come.

I'll email you the map yah :)

bella said...

Salam Kak Kay,
I saw this earlier, but the office was organizing something and only today had the cancellation, so, if all goes well, insyAllah will be there.my email & ym ID are bella_ez@yahoo.com.
thanks!Can't wait to see all of you ladies(and gents if any)

tireless mom said...

Count me in. I will be coming from the CSR function in Dengkil. So bawa fruits je lah ok.

Roti Kacang Merah said...

Dear kakak,
alin ingat, alin join next year, bleh eh? alin nak buat kawan-kawan dulu dengan all the nice ladies kat sini... baru kurang sket segan...

anyways, thank you Kakak, for the invitation!!! ish terharu taw, to know i'm also in your thoughts.... ish.... *segan*

nanti update about the gathering kat sini, eh! taksabar taksabar taksabar!

MrsNordin said...

I'll be coming from Seremban, ada orang kenduri pulak pagi tu... Leceh betullah..

E-mail me your map ok, at ladyluck_m2001@yahoo.com.

Thanks Kay!

kay_leeda said...

Dear Uncle Lee,

Next time you are in town, give us a buzz. Kita makan briyani together yes!! My treat :)

kay_leeda said...

Bella,

Map will be mailed to you shortly. Ni tgh scram to finish something urgent.

Yess...hope to meet up with you too!! Excited dah ni :)

kay_leeda said...

Dear TM,

Bring fruits ka?? Pi cari dolian boleh?? Har..har...no lah juz kidding. Nanti host yg penin!!

Nak make up, change bagai at my place bolehh, cuma bagi pengeras to bibik :)

Now..you give me ideas where I should ask ABE to go hide??

kay_leeda said...

RKM,

Roger...got yr email. No worries. Esok masih adaaaaa.....so get started with yr hopping around dik :)

kay_leeda said...

MrsN,

I had emailed you the map last week. But no worries, I'll email it again, just incase you didn't receive it.

myheartbleeds said...

Kay... thanks for including me... memang teringin nak gi and meet y'all makciks ;-) but even if I can't make it, I'll be there in spirit k... me so shy one ahakks

the principal said...

I'll be there tp uhuks tak tau nak bwk apa. This time tak boleh nak suruh MIL masak coz jauh tu Ampang ngan Shah Alam. Furthermore, the whole family will be going to Seremban-ada family gathering and me, DIL yg paling baik has made up her mind to join her friends...they shd have told me earlier. Sorry...

busymum100 said...

Dear Madam Bloggers,

I just got back from Ipoh last night (got accident along the way, slow giler) and today went to clinic to take MIL to see the Dr.

Yes, MIL & FIL came back here from Melaka on Thurs :-(

So, at 11am need to send them off to Kota Bharu. DH wants to personally send his folks home. Takkan i nk biarkan dia drive sorg2 balik esok!

So ladies, I am going to miss this meeting! Frust nya. Dah lah badan still aching from yesterday's trip (and last 2 days's work).

To Mrs N, I somehow no longer have your ph no on my mobile. If you get this mesg, please sms me ya.

This filial DIL is off for her duty!