Tuesday, July 21, 2009

Andai Ku Tahu

Heard this piece on the radio while I was driving to work this morning.....





Ungu - Andai Ku Tahu

Andai Ku tahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai Ku tahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan kau ambil nyawaku

Chorus:
Aku takut
Akan semua dosa-dosa ku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Mungkin tahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat PadaMu

Ampuni aku
Dari segala dosa2 ku
Ampuni aku
Menangis minta tobat PadaMu

Aku manusia
Yang takut neraka
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai Ku tahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat PadaMu

23 comments:

Kak Ezza@makcik Blogger said...

andai nya ku tahu ajal ku semakin tiba...sah sah lah semua masuk syurga....hahaha...
akak pun suka lagu ni....

edelweiss said...

Dear...

Kalau dengaq masa driving...yang speeding pun slow jer jadiknya :)

andainya ku tahu.....

Desert Rose said...

* ye ye saya taubat tiap kali dengar lagu ni, insof

edelweiss said...

Desert Rose...

kak kay pun dok shah alam rupanya....tak sangka kita semua sekampung hahahahahahah

alyn said...

Hi Aunty,

Andai ku tahu...Bukan ke lagu tu theme song untuk drama melayu kat tv ke?

mamasita said...

Huh?
Ingat lagu Alley Cats! Gosh I am really katak bawah tempurung!
Lirik lagu ni betul2 buat perut kecut! Oooh..tobat tobat!

edelweiss? You pun duduk kat Shah Alam?? Oi Kay?? When is the next tea gathering at your house?? Before puasa please!

edelweiss said...

Mamasita,

Yessssssshhhhh! i pun dok Shah Alam, Desert Rose pun sama :)

Yeeeeeaaaaa betul....kak kay bileeeeeee? tetamu jauh dari kuantan...tetamu dekat kat shah alam jer...

kay_leeda said...

Dear Kak Ezza,

Akak suka lagu ini?? Yeah...kita se-taste nampak nya. Hey...glad you dah boleh come back online :)

kay_leeda said...

Dear Edelweiss,

Ha ah...hampir terlepas exit daku pabila mendengar lagu ini di mainkan di corong radio tu!!

Andai ku tahu....

kay_leeda said...

Dear Desert Rose,

Tobat..tobat....jangan lupa nanti makan obat :D

kay_leeda said...

Kak Lyn...

Auntie tak sempat nak mem-follow drama melayu lah. Satu drama & cerekarama pun tak dak tgk lorrr.

kay_leeda said...

Dear Mamasita,

Yup..yup...bab ni memang jadik kecut perut!!!

Nak buat gathering bloggers?? Boleehhhh...bila tu??? Kita leh makan-makan cekodok sambil minum kopi:D

kay_leeda said...

Dear Edelweiss,

Tetamu dari dekat & jauh masih boleh diraikan. Joms kita pekena kopitiam?? Seksyen mana u & DR selalu lepak? Hari tu ader terbaca, both of you pi workout eh? Kat mana daaa?? Ingin daku mengikut mu sekali. Adusss...sesi makan-makan sudah men-expandkan waist line kuuuuu!!!

wanshana said...

Aaaaahhhh...Ungu - one of my favourite bands.

And this song is definitely one of their best :)

Laracroft74 said...

i love this song too.. rasa insaf pulak bila dengar.. and the funny thing is..ntah apa angin lak yang datang tiba2 i minat lagu2 indon.. :-)

edelweiss said...

Dear...

i dengan DR selalu kat Coffee Bean di Gergasi tuh but kopitiam pun sounds gud.

u seksyen mana?

we all pi menari kat TTDI jaya...jom jom

tireless mom said...

Kay

Yah... declaration : daku and anakku are followers of cerita melayu. Was telling Alina that this Ungu song was in a theme song somewhere but honestly cant recall sebab banyak sangat follow. He he. You should try watch Nur Kasih and La Dolce Amira. Our favourites currently.

kay_leeda said...

Wanshana,

I like most of the band's songs too. One of the better Indon bands.

kay_leeda said...

Dear Laracroft74,

Insaf...memang insaf.Jangan pi makan nasi briyani restaurant Insaf kat Jln TAR dah ler.

Hey u knw, a lot of these top Indon band hail from Bnadung tau. Every Saturday nite, you'd see them entertain passer by kat Dago tu. Tu masa thy all up and coming. Dah popular...weh...thy perform kat stadium ler...sampai roboh stadium lerrr :)

kay_leeda said...

Edelweiss,

Ohhh..lepak di situ rupanya!!! I seldom ke Gergasi yg kat 13 tu. Selalu ke Gergasi yg dekat rmh je...kat Plaza Masalam tu :)

Me in Sek 8, near the Police Contingent HQ.

Wahh...nak ikut lah pi menari!!! Joms next week kita kopitiam or Coffee Bean. Email me yah kay_noor@yahoo.com :)

kay_leeda said...

Dear TM,

Good lah yr home got chance to control the remote and go to channels with cerita melayu. My hse ahhh....most of the time remote goes to Discovery or History Channels. Haiyaa...talk abt living on the past!!! If not ahh...I hv to rebut with Nissa who hogs at Disney. Me where got chance watch TV one lorrr.

Last-last watch to YouTube lorrr...watch that "MACC Downfall Parody" Har..har...syiokkk lorr. Go watch lah if you boring watch cerita melayu :D

Chahya said...

bagus betul lirik lagu ni...iskk...terus masuk dalam hati.

edelweiss said...

Dear,

Seksyen 13 & 8 tuh dekat saja...

no hallllll.

Okay sat nak set dengan DR. Will inform u later ya :)